Skjortan i fokus 2021

Det blir inte mer on trend för vår-/sommarsäsongen 2021 än en klassisk skjorta som kan varieras i det oändliga. Vilket intryck din look ger beror helt på hur du väljer att kombinera den! Detta gäller naturligtvis både dig som följer herrmodet såväl som dammodet, för inget är väl mer grundmurat unisex än just skjortan?

Det är värt att lägga lite krut på det här plagget och satsa på kvalitet. En riktigt pålitlig kvalitetsleverantör av skjortor är Eton som har som uttalat mål att leverera de bästa skjortorna i världen. Skjortan är verkligen ett ikoniskt plagg som kan höja din befintliga garderob ett par rejäla snäpp.

Ett plagg i tiden

Flera modereportage visar på att skjortan verkligen har en plats i en moderiktig garderob under kommande säsong. King Magazine visar flera sätt att bära den rätt för allt ifrån den riktigt extravagante till den reserverat strikte mannen. Om du väljer stor neonrosa pälskrage, jeansjacka eller klassisk kostym till är helt upp till dig och din personliga stil.

Gentlemannaguiden tipsar även om att overshirten, bland annat från Eton, är en riktig pärla i den moderiktiga garderoben för kommande säsong. Här gränsar skjortan till ett överplagg och är tänkt att kombineras med tunnare tröjor eller varför inte andra skjortor? Glödhet på modefronten är den i alla fall.

Damernas värld slår ett slag för skjortan även på damsidan, och påminner om att en skjorta kan komma i flera utföranden – croppad likväl som med puffärm. Under den trendiga pastellkostymen skulle dock en klassisk Eton-skjorta passa som handen i handsken.

Men ändå ett tidlöst plagg

Men stirra dig inte blind på modets nycker om du inte vill, skjortan är verkligen ett plagg som står stadigt i tiden även i ett klassiskt utförande. Om du är ute efter att bygga en så kallad capsule wardrobe är den klassiska skjortan definitivt ett av de mångsidiga plagg du ska investera i!

Idén bakom en capsule wardrobe är att begränsa sin garderob till ett visst antal plagg med tanken att de alla ska kunna gå att kombinera till en mängd olika outfits. Här kommer skjortan verkligen till sin rätt, med tanke på att den passar in i många olika sammanhang och till en bred variation av andra plagg. En krispigt vit business-skjorta fungerar i alla sammanhang, från konferensrummet till festlokalen. Med pennkjol får den en sexig sekreterarlook och till kostym signalerar den att du menar business.