Det feminina och eleganta präglar sommarsäsongen 2021

I maj finns det alltid en stor längtan efter värme och sol men också efter att få bära luftiga klänningar, linnen och svala kjolar. Maj är en månad då det är okej att gå all in på vår- och sommarlooks. Hos NA-KD kan du hitta allt du behöver till din sommargarderob. Vår- och sommarsäsongen präglas mycket av feminina och eleganta siluetter som exempelvis puffärmar, volanger och midilängder. Den avslappnade modet är också trendigt och då är det mest överdelar i oversize och myskläder tillsammans med mer stilfulla plagg som gäller.

Puffärmar och markerad midja

Oversize-överdelen som jeansjackor, skjortor och kappor är något att satsa på i vår och sommar. Om det är ett oversize-plagg du ska satsa på är det en kavaj. Oversize-kavajen matchar du med dressade shorts, kostymbyxor eller en kjol. Midilängd är en längd på kjolen och klänningen som är glödhett. Denna längd är även praktisk, tidlös och väldigt snyggt. Matcha dina midiplagg med nätta och eleganta skor som exempelvis ballerinaskor eller sandaletter. Klumpiga skor har en tendens att ha en “avkapande” inverkan på benen. En trend som går hand i hand med midiklänningen är puffärmen som syns på bland annat klänningar, blusar och skjortor. Välj gärna mycket färg och mönster på plaggen. Ett tips är att markera midjan och bära ett plagg med puffärm. En annan stor trend är att bära plagg som har dekorativa band som antingen knyts i midjan, i nacken eller runt halsen. Det får gärna vara ett plagg med öppen rygg.

Shorts och mjukisplagg

När värmen kommer kan du äntligen plocka fram de dressade shortsen. Låt de få stå i centrum för din look och förstärk dem gärna med ett brett skärp i midjan. Låt samtidigt shortsen sätta färgtonen för det du bär. Shortsen kan vara i alla olika längder. Trots att allt fler tröttnat på mjukisplaggen hänger den trenden fortfarande kvar i sommar. Denna säsong ska du gärna kombinera dem med eleganta och uppklädda plagg. Exempelvis är sporttoppen till kavajbyxorna perfekt eller hoodien till de stilrena jeansen en bra kombination. Om du gillar nya mikrotrender som inte riktigt slagit igenom än är svartvitt samt paljetter och glitter något att haka på. Det kan gärna vara blockfärgade kläder i vitt och svart.