Skapa en personlig stil

Att följa de stora modetrenderna är viktigt för många människor och sanningen är att svenskarna faktiskt anses vara ett av de bäst klädda folken i världen. Vi läser modemagasin, är uppdaterade gällande vårmodet och ser alltid till att ha den där snygga toppen som bara är “så inne just nu”. Frågan är dock om vi är personliga. Tittar man runt så ser man ganska snabbt att majoriteten av alla människor ser exakt likadana ut. Om du uppskattar modet som finns just nu är det naturligtvis inga problem, men många letar fortfarande efter den där personliga stilen som utmärker just en själv.

Att hitta en personlig stil kan vara mycket svårare än man kan tro. Ibland tar det många, många år innan man har hittat sig själv och det man verkligen trivs med. Butikerna säljer massproducerade plagg som sedan syns på var och varannan person och detta gör det ännu svårare att hitta den där unika stilen.

Gör om dina gamla kläder själv

Vi har dock lösningen på problemet och det är att skapa den personliga stilen själv, med utbudet som redan finns idag. Att skapa en personlig stil betyder inte att man ska gå från kontorsstilen till punkarstilen på en dag, utan att man ska mixa och matcha tills man hittar det man gillar. Ett bra sätt att fortsätta hålla trenderna vid liv, samtidigt som man får en möjlighet att uttrycka sig själv är genom att göra om sina egna kläder och här nedan finner du ett flertal tips på hur du kan gå tillväga.

  • Tråkiga tröjor kan snabbt få nytt liv med snygga dekaler, stryka-på lappar eller varför inte namnlappar med självhäftande baksida. Knappar, blommor eller snygga broderier kan du lätt så på eller skapa själv.
  • Våga använda dig av den där kökssaxen som bara används för att klippa persilja och titta på vilket kläder som du kan göra om. Nu är det t.ex. väldigt trendigt med så kallade crop tops, varför inte klippa av en tröja och skapa ett snyggt sommarmode med din egen personliga touch?
  • Textilfärger är enkla att använda sig av och kan förvandla nästan vilka plagg som helst. Har du tröttnat på de missfärgade, en gång vita, jeansen kan du med fördel se till att sätta färg på dessa. Välj en stark färg om du vill göra ett tydligare intryck eller en mer diskret färg om du vill kunna variera plagget mer.
  • Designa dina egna skor! Ja, det är fullt möjligt! Antingen köper du ett par skor som du pimpar upp själv med hjälp av strasstenar, färg eller annat som faller dig i smaken eller så använder du dig av företag som hjälper dig. På internet kan du designa dina helt egna Nike skor t.ex.