Mode 2020

Med modet i år ges man verkligen chansen att sätta lite färg på tillvaron, då riktiga pangfärger som gult, lila, grönt och rosa ses flitigt på catwalkerna. Det är inte bleka och dova färger vi talar om, utan starka och färgglada sådana. De färgglada färgerna finns både som enskild färg eller i olika mönster på plaggen, så det lär inte finnas några bekymmer med att hitta något för den som vill glänsa ordentligt. Men de som är lite mer försiktiga i sin klädsel kan glädja sig åt att förra årets trendkulör beige och denimtextil fortfarande verkar hänga med i år. Västen är även något som återkommer i år, och det i många olika modeller och färger. Ett annat återkommande plagg är trenchcoaten, som förvisso är ett vanligt förekommande plagg även när modetrenderna svänger. I år har detta plagg dock moderniserats en hel del, med modeller som är långt ifrån den klassiska trenchcoaten. Därför går det att hitta den i roligare färger och med detaljer i läder, mönster med exempelvis diskreta rutor eller med andra textilkontraster. En stor fördel med trenchcoaten är att den går att använda under flera av de svenska årstiderna. Men nog om hur man kan klä sig moderiktigt i år. Vi ska nämligen titta närmare på håret, som kan bli pricken över i:et för ens look.

Trendiga håraccessoarer

Håret kan bidra med mycket till en look. Redan förra året började man se olika former av diadem och få har väl missat dessa chunky diadem som blivit så populära. De stora diademen finns i både basfärger som svart och färgglada, mönstrade varianter med eller utan strass eller andra detaljer. Är man mycket för pärlor och strass kan man skatta sig lycklig då det även finns många hårspännen med sådana detaljer. Det är därför inte svårt att hitta något som kan fullända stilen man är ute efter. För att låta dessa håraccessoarer komma till sin rätt måste man naturligtvis först sköta om sitt hår. Med hjälp av produkter från wella kan man både vårda på djupet med hårinpackning och finslipa med styling genom mousse eller volymgivande produkter.

Moderna frisyrer

Vill man hålla frisyren i modemedveten anda, finns det mycket att välja på i år. Ett exempel är page i olika former, både i kortare och något längre varianter, men även med eller utan lugg. Luggen finns också i många olika varianter, där man bland annat ser både pannluggar och olika typer av gardinluggar. Känner man sig nöjd med sin frisyr och vill undvika saxen kan man fortfarande följa trenderna genom att fläta håret.

Med ovan nämnda trender kan de flesta förhoppningsvis snickra ihop sin egen look, med allt från kläder, accessoarer och frisyr. Modet vi ser i år ger ett gott utrymme för att få ihop en personlig och unik stil, om man bara sammansätter det som man vill.