Studentmodet

Nu i bråda studenttider kan det vara en bra idé att titta lite på studentmodet och allt annat runt omkring. Det är en stor fest med många inblandade, allt från ungdomen själv till släkt, vänner och klasskamrater. Det är heller inte bara en outfit som gäller för den som tar studenten, det är en outfit för studentdagen på skolan och en finare klädsel till studentbalen.

Saker att fixa

Vare sig det gäller student hemma eller hos släktingar så finns det en tidsgräns. Vissa saker måste bli klara i tid. Din egen outfit som arrangör eller som inbjuden gäst, allt som ska fixas innan studentskivan, maten, drycken, balen, balkläderna, tillbehören, tackkorten… Studentpresenten. Det viktigaste av allt nästan. Jakten på en perfekt studentpresent kan med fördel ske online i lugn och ro för dig, utan stress. Du kanske även har en större present redan men behöver en lite mindre present att hänga om halsen på den nyblivna studenten när ni möts i folkvimlet på skolgården. Hos Expressen kan du läsa om allt du behöver veta om studentens olika måsten om du har en blivande student i huset, eller är bjuden på studentskiva.

Vad är trendigt för unga män?

Nu har det blivit modernt att vara väldigt elegant. 700 kronors-kostymen från kända och hyfsat billiga klädkedjor duger inte om du vill utstråla elegans. Det trendigaste du kan ha är en skräddarsydd kostym, helst vit, och bryta av allt det vita med svarta skor. Är du en stilren kille som gillar mode har du svarta lackskor, men vill du vara mer casual tar du mattsvarta skor istället för att visa din egen stil. Tjejerna har faktiskt inte monopol på vitt. Gå emot trenden, visa att du finns och sticker ut. Glöm inte solbrillorna, helst kolsvarta. Det är detaljerna som gör det.

Eftersom kläder kan kosta en del så är ett hett tips är att utnyttja rabatter med studentkortet för att hitta en träffsäker outfit för studentdagen.

Tjejmodet

För tjejerna gäller fortfarande spets. En lagom kort spetsklänning i vitt är traditionellt men ändå högsta mode. Alla trivs inte i klänning, och för att matcha killarnas vita kostymer är det minst lika elegant med en tjusig byxdress byxdress. Ett par vadlånga byxor och ett snyggt linne kan vara den perfekta studentlooken för den mer avspända tjejen som avskyr både klänning och kavaj.

En typisk studentklänning som slutar ovanför knäna behöver inte vara helvit. Här kan du gå emot strömmen och välja en annan färg, kanske en ljuslila eller en rosa.

Byxdressen kan vara en svart kavaj med vita byxor eller gräddvit. Det är ett vuxnare och mer sofistikerat mode, du tar klivet ut i vuxenvärlden likt en framtida VD. Väljer du en ledigare stil med byxor och linne så kan det vara bra om du håller dig till någon av alla vita nyanser som finns. Att byta färg helt kan bli något för okonventionellt, men å andra sidan finns det de som tagit studenten i en svart kort klänning också.