Shoppa mode från andra länder

Modet ser annorlunda ut vart i världen man än väljer att titta. I Indien är modet t.ex. inte alls detsamma som det är i USA eller Paris. Varför modet ser så olika ut beror på ett flertal faktorer. Det kan t.ex. handla om att modet från de stora catwalkarna ännu inte har lyckats leta sig dit, men det kan också handla om traditioner och kultur.

Att shoppa mode från andra länder är väldigt roligt och något som idag är mycket populärt. Internet har gjort det möjligt för människor att få ta del av det bästa från alla delar av världen, utan att ens behöva lämna soffan. För modelejonet är detta väldigt värdefullt, eftersom man då kan beställa kläder från de stora modestäderna med bara ett litet klick.

Mode – annorlunda där än här

I Sverige är vi väldigt duktiga på att snabbt snappa upp de hetaste modetrenderna och sedan klä oss enligt dem. Detta gäller både män som kvinnor och unga som äldre. Den svenska befolkningen har utsetts till en av världens bäst klädda människor, och vi förstår verkligen varför. Både på internet och i butiker ser man till att utbudet är så uppdaterat som möjligt, men det betyder inte att modet kommer att passa alla typer av människor.

På instagram och sociala medier cirkulerar nu ett flertal olika influenser som mer än gärna sätter tonen för det nya modet. Många, speciellt yngre, ser dessa som sina modeikoner och vill då naturligtvis ha samma typer av plagg i sin egen garderob. Det finns ett flertal influenser från Sverige, men de flesta är från USA eller andra länder, där modet skiljer sig från det svenska.

Handla tryggt

Du har säkert stött på ett flertal sidor som erbjuder billiga kläder, sexleksaker, solglasögon, elektronik och allt mellan himmel och jord. Dessa sidor kommer vanligtvis från Asien och kan ha väldigt varierande kvalitet på sina produkter. Wish är ett exempel på en sådan sajt. Trots att alla varor inte ser ut som de marknadsförs så är sidan dock väldigt populär, tack vare de otroliga låga priserna.

När du handlar från andra länder är det viktigt att du säkerställer att sidan du använder dig av har en SSL-kryptering för att dina uppgifter inte ska hamna i fel händer och att det finns reklamationsrätt och ångerrätt om det skulle vara fel på varan. Du behöver även ha koll på vad som gäller när det kommer till skatter och tull. Detta är något du kan läsa om på Tullverkets hemsida. Det är naturligtvis inte kul att betala 200 kronor för en klänning, men sen behöva betala tull på 400 kronor för att få hämta ut den överhuvudtaget. Ju mer koll du har på sidan, desto nöjdare kommer du bli.